Mindervaliden

Ook voor mindervaliden biedt het park volop mogelijkheden om te genieten van de natuur.

  • Vrijwel alle fietspaden in het Nationaal Park zijn goed toegankelijk met rolstoel of scootmobiel. Zulke verharde paden vind je verspreid over het hele park. Ook brede, met schelpen verharde wandelpaden zijn goed toegankelijk.
  • Veel voetpaden zijn vanwege rul zand en steile hellingen niet geschikt voor rolstoelen, scootmobielen of mensen die niet goed ter been zijn.
  • De fietssluizen op het Duinpieperpad, Visscherspad, Blinkertweg (Kraansvlak) en ’t Wed (Kennemerduinen) zijn breed genoeg voor een gemiddeld formaat rolstoel en scootmobiel.

Zandrolstoel

Voor 10 euro per dag is de zandrolstoel te huur bij het bezoekerscentrum. Deze rolstoel heeft extra dikke banden waarmee ook door het zand gereden kan worden. Speciaal voor de zandrolstoel zijn er twee routes in Kennemerduinen: een van 2,5 km en een van 9 km (let op: deze routes zijn uitsluitend geschikt voor de zandrolstoel, niet voor een gewone rolstoel of scootmobiel). Meer informatie en reserveren bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Het bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen en het Duincafé zijn goed toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Er is een mindervalidentoilet.
Bij de fietsenstalling naast het bezoekerscentrum bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen, rolstoelen en scootmobielen.

Hulphonden

Blindengeleide- en hulphonden zijn overal welkom in het Nationaal Park. Ze moeten dan wel in functie en aangelijnd zijn en herkenbaar aan een tuig of hesje. Voordat je het Nationaal Park met hulphond betreedt, verzoeken wij je contact op te nemen met Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Zij zorgen ervoor dat de dienstdoende boswachter op de hoogte is dat je het gebied betreedt met een hulphond.